Møde

Fredag den 18. december holdt Jim, Morten og undertegnede et møde om Bayesmusik. Mødet varede to timer, og Morten uddelte ørefigner (dem fra bageren; ikke de verbale).

Morten fortalte os ret detaljeret om de bayesianske net og gav eksempler på deres anvendelse.

Derefter havde vi en meget spændende diskussion af, hvordan vi kan forstå bayesianske net i forhold til musikken. Jim kom frem med en betragtning om, at koret sådan set allerede anvender en metode, der svarer til et bayesiansk net. Når sangerne improviserer, er der en startbetingelse, der er nogle konkrete regler for den pågældende improvisationsdel, og der er en regel (eller aftale) for, hvordan man kommer videre til næste improvisationsafsnit.

Det førte videre til at vi talte om, om man måske også kan gøre det “omvendte” af hvad vi har tænkt som udgangspunkt for arrangementet: Nemlig at tage en given improvisation, og notere den ned i et bayesiansk net, så det måske bliver muligt at få øje på nogle strukturer, der ellers har været forholdsvis usynlige.

Derudover var det rart for alle at erkende, at det allerede ligger ret tæt op af hvad koret gør i dag; det gør det ret enkelt at forestille sig, hvordan musik baseret på Bayes kan gennemføres.

Det blev også klart, at der er et interessefællesskab mellem Morten og Jim fordi Jims ideer om det selvstyrende kor svarer meget godt til nogle af de ideer, Morten talte om.

Vi afsluttede vores møde med en kort samtale om tider og penge. Der er pt. ikke kommet penge nok ind til at projektet kan gennemføres, og alle var indstillede på, at det kunne være en god idé at udskyde projektet. Kristian og Morten ville derfor lige tage en samtale mere (hvad vi har gjort), og vi foreslår, at projektet skydes til oktober 2011. Det vil også gøre det mere sandsynligt at vi får fat i biosensorer, som er et spændende element i projektet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Om musikken, Om processen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s