Der er lys forude!

Formanden skriver:

Kære alle interesserede i Bayes net baseret musik!

I lørdags var det 250 året for Bayes død. Han må være meget forundret over at hans matematik først efter computerens opfindelse kan bruges og bliver brugt i megen matematik brug. Han må ligeledes blive forundret, når vi forsøger at illustrere eller mere korrekt audialisere hans musik i en kor arrangement.Men der er brug for det. Hans statistik og i særdeleshed bayes net muliggør en brug af de nye empirikilder, som især humaniora bliver befrugtet med i disse år. Først og fremmest sensorer. De muliggør nye studier af menneskets sind og dets samvirke med biologien. Stressforskere, senildement og autisme forskere ser det nye muligheder og skal afprøve dem. Der er etableret i forskningsgruppe på AAU(hvor jeg selv er medlem), Humansensing, der har fået doneret 50.000 kr til sensorer, som måler kroppens refleks af mentale tilstande. Et af de mest interessante eksperimenter, som – måske – står lige for er et autisme eksperiment:

Bæres på overarmen, måler Galvanic Skin ResponseIndenfor autismepædagogikken er det en gængst problem at nogle børn/voksne er udadvendt reagerende til stor gene for pårørende, personale samt dem selv. Ofte er årsager og baggrundsfaktorer dog så komplekse at det ikke lader sig gøre at undersøge hvordan virkningssammenhængene er. Ved hjælp denne sensor, “Bodysensor”, der sættes på overarmen og bl. a. rummer en Galvanic Skin Response sensor måles arousal hos en barn/indvidid. Hvis der parallelt opsamles data om de kandidater til signifikante baggrundsfaktorer og udløsende faktorer og disse modelleres i et bayes net sker der noget spændende. Pårørende og personale kan udforske sammenhænge og konsekvenser ved at lave forskellige simuleringer: a) Personale NN1 og Personale NN2 er på arbejde og aktiviteten er X, b) Hvilken effekt har NN1 som baggrundsfaktor? osv.
Det Bayesianske net som modellerer arousal hos barnet vil indeholde statistisk viden, som muliggør praktikeres egen udforskning i deres egen pædagogiske virkelighed.

En radikal ny brug af kvantitative data i humanistiske praksisfelter, som fordrer en særlig og ny opmærksomhed, hvilket vil finde sted i “En Sang for Bayes”.

Og sidst men ikke mindst: Fundraisingen går godt!
Ud af 3 ansøgninger, som har givet svar har 3 givet positivt svar!

venligst

Morten Aagaard

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Om musikken. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s