En Sang for Bayes – Programerklæring

Kære læsere!
For et par uger siden havde jeg et møde med softwareudvikler Martin Karlsen og Direktør Anders L. Madsen fra Hugin. Produktivt, interessant og sjovt. Da mødet var ved at være slut fortalte Martin, at han havde set noget interessant på youtube, hvor en klassisk datalogisk algoritme, Boblesort blevet danset af ungarnske folkedansere.

Fin illustration af boblesort, men en lettere aparte ide.

Efter at have set videoen tænkte jeg en gang til: hvorfor er det at vi bruger timer, resourcer og opmærksomhed på at arrangere, komponere og synge “En Sang for Bayes”.

Først og fremmest har vi interesse i at lave et musikeksperiment. Bayesianske net giver mulighed for at komponere og lave arrangementer, som er anerledes end gængse. Eksempelvis 1) komponist skriver værk, kor opfører, publikum lytter. 2) Koret er organiseret i call-response kor 3) Værket er færdigt beskrevet i partituret.

Vi er stærkt inspireret af begrebet “Circlesongs“, som Bobby Mcferrin har inspireret, hvor improvisation og kontrol til stadighed udfordres. Omend “En Sang for Bayes” nok osse er andet og mere end CircleSongs.

Vi læser i bøgerne om Bayesianske net at denne matematik er straightforward, består af simple and intutive axioms og det er vores håb vi kan  formidle disse egenskaber.

Vi ved ikke om det bliver “bedre” musik, men vi har som kompositionsmæssigt fantastisk mange muligheder ved at tage udgangspunkt i Bayesianske net.

Vi er dog ikke dogmatikere, som alene fokuserer på kompositioners korrekthed. Vi har delt koncerten op i 3 satser, hvor 1. delen er en pædægogisk fremstilling af Bayes net, 2. delen er en kreativ sats, hvor koret kan styre det og 3. satsen er et samvirke.

Altsammen fordi vi vil afsøge potentialet i at sætte en ny “formalisme” over korarrangementer.


Således håber jeg at læser, lytter og tænker vil være fornøjet ved “En Sang for Bayes”. Spørgsmål og kommentarer er velkomne!

Koncerten afholdes i uge 9(feb/mar) 2012.

venligst

Morten Aagaard

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Om musikken. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s